Op weg naar duurzame inzetbaarheid
DE FEITEN
Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk, dat betekent één op de zeven werknemers. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Hierdoor loopt meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een werkgerelateerde psychische ziekte. Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid vanwege stress en oververmoeidheid is een zaak van werkgever als werknemer.
MEDEWERKERS DIE LEKKER IN HUN VEL ZITTEN
Tijdens de Week van de Werkstress geeft de coach vitaliteit & leefstijl van RondomWerk diverse workshops voor medewerkers om het werkplezier te vergroten. Het stimuleren van gezond en veilig werken, leefstijl en ongewenst gedrag op het werk zijn onderwerpen die worden besproken. Per team of individueel. Raak geïnspireerd door en met elkaar! Gemotiveerde werknemers kennen tenslotte een lager verzuim en hogere productiviteit.
Vitaal aan het werk is voor iedereen anders. Tijdens (individuele) gesprekken stelt de coach samen met de medewerker een aantal acties op. Om de persoonlijke vitaliteit te verbeteren en het werkplezier te beïnvloeden. Daarbij kunt u denken aan meer ontspanning brengen in de leefstijl, dagindeling of werkdrukbeleving. Maar ook een beweegplan, voedingsadviezen of stoppen met roken. Beter leren omgaan met tegenslagen. Altijd persoonlijk en op maat.
TERUG IN HET EIGEN WERK
En als de medewerker toch arbeidsongeschikt raakt? Dan kan coaching op de werkvloer onderdeel zijn van de begeleiding tweede spoor. Om in het nieuwe (werk)leven zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. De coach vitaliteit & leefstijl van RondomWerk kijkt samen met de werknemer naar zijn werk- en leefstijl en helpt met het vitaal aan de slag gaan. Deze werkplekbegeleiding door RondomWerk ondersteunt de medewerker in urenopbouw, rekening houdend met functionele belastbaarheid, zodat hij enthousiast aan het werk gaat en blijft!
Ga ook voor gezond en duurzaam, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.